Aktuellt

Mindful-Self-Comapassion 8 veckors behandling i grupp se under rubriken mindfulbaserade behandlingar.

 Information kring mindfulnessbaserade behandlingar på   Ejagården.

 

Två artiklar om depressionsförebyggande behandling och medkänsla i grupp MBCT där både klienter och läkare intervjuas.

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/mindfulness-blir-allt-mer-accepterat-om5371884.aspx

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/en-morgon-ville-jag-inte-vakna-mer-om5371862.aspx

Mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBCT) är en gruppbehandling som integrerar mindfulness, kognitiva tekniker och meditationer mot depression och framförallt förebygger  återfall i depression.
Behandlingen är i grupp under åtta veckor plus ett uppföljningstillfälle efter cirka en månad. Varje klient har ett individuellt samtal med terapeut innan behandlingens start. 

Mindful Self- Compassion (MSC) Är en gruppbehandling som kombinerar mindfulness-färdigheter och självmedkänsla genom att träna och tillhandahålla verktyg och attityder för emotionell hållbarhet. Öka din självkänsla genom att möta svåra tankar och känslor med en kärleksfull vänlighet förståelse och värme.  För dig som har gått behandling på Ejagården, eller har regelbunden meditativ praktik som yoga eller meditation är det en fördjupningsbehandling.

Självmedkänsla är en helande kvalitet. Att försonas med det svåra som varit och känna medkänsla med såväl sig själv som med andra, är en djupt läkande process. Att fördjupa sin tillämpning av medkänsla i det  terapeutiska arbetet ger nya möjligheter till acceptans och verklig förändring i livet.

Mindfulness på arbetsplatsen. Riktar sig direkt till arbetsgrupp på arbetsplatsen. Genomförandet innehåller; enkel förstudie innan projekt start, inspirationsföreläsning, varje person tränar i det internetbaserade träningsprogrammet Mindfulness grundkurs. Kursen pågår under 8 veckor. Handledare följer gruppen och träffar gruppen vid sex tillfällen. Uppföljning efter genomförd träning.

.Mer information  /aktivitetskalender/

Forskning visar att mindfulness i grupp är lika effektivt vid psykisk ohälsa (lätt till måttlig depression och ångest) som individuell behandling med i huvudsak KBT. Artikeln är publicerad i en ledande medicinsk tidskrift Brittish of Psychiatri(nov 2014.) Det publicerades cirka 700 vetenskapliga artiklar om mindfulnessbaserade metoders effekter under 2015, det vill säga två artiklar per dag. En ny studie från Centrum för primärforskning i Malmö, visar att gruppbehandling med mindfulness är lika effektivt som individuell kognitiv beteendeterapi (KBT) för patienter med depression och ångest.

 

 

 

 

Kalender | Aktuellt

v mån tis ons tor fre lör sön
november 2019
44 28 29 30 31 1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 1

Ejagåden, Mening i Vision, Dalsebo, Postnummer 577 93 Stad Vena
Mobil 070-593 98 98