Aktuellt

 

 Compassion handlar om att kunna bemöta sig själv och andra med värme, omsorg och förståelse CTF ( compassion fokuserad terapi )  har sina rötter i neurovetenskap, anknytningsteori och den buddistiska traditionen,

I CTF ingår Hjärnans motivationssystem  som påverkar  våra känslor, tankar och beteenden en  modell som Psykologiprofessor Paul Gilbert utvecklat. En modell som är tydlig och förståelig med  Hot systemet, Prestationssystemet och Trygghetssystemet. Självmedkänsla som finns i trygghetssystemet ger oss en djup förståelse av att ta hand oss själva på ett vänligt och omhändertagande sätt som hjälper och lindrar utmattning, depression stress och ångest.

Våra ungdomar som ofta utsätter sig för självkritiska tankar och pressar sig hårt behöver få en bättre kunskap, förståelse och verktyg att ta hand om sig själva.  

Andligt uppvaknande är inte längre en lyx eller ideal, utan börjar bli en nödvändighet. Det finns så mycket depression, modlöshet och ilska att det  börjar bli nödvändigt att vi lär oss att förhålla oss på ett klokt sätt till de svåra tider som är på jorden. Vi behöver upprätta kontakt med glädjen och upptäcka vårt innersta väsen, som är det bästa sättet att vara till nytta för jorden och andra.

 

 

Randomiserad klinisk prövning av MSC Mindful Self-Compassion med försöksgrupp kontra kontrollgrupp på väntelista visade:

Försöksgruppen hade signifikant mer förändring i självmedkänsla, mindfulness, medkänsla,för andra, depression, ångest, stress, undvikande, livstillfredsställelse.

All ökning av välmåendet kvarstår över tid.

Självmedkänsla ger oss den trygghet som behövs för att öppna sig för och acceptera smärtsamma känslor så att de kan läkas. Vi ger oss själva medkänsla inte för att känna oss bättre utan för att vi känner smärta.

 

Två artiklar om depressionsförebyggande behandling och medkänsla i grupp MBCT där både klienter och läkare intervjuas.

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/mindfulness-blir-allt-mer-accepterat-om5371884.aspx

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/en-morgon-ville-jag-inte-vakna-mer-om5371862.aspx

 

Brev från deltagare i gruppbehandling,

Jag skriver mest för att jag vill att du ska veta hur mycket din kurs som jag gick har hjälpt mig. Jag har fortsatt med självmedkänsla och det har ändrat mitt sätt att tänka. Jag utvecklas lite varje dag känns det som och får små aha-upplevelser, samtidigt som jag läser lite psykologi med. Men en av de största sakerna jag kommit på är att jag sen jag var liten burit på sååå mycket skam och skuldkänslor. Jag kan se att det har påverkat mig väldigt mycket. Det är som att jag lite har känt att jag behöver be om ursäkt bara för att jag finns till på nåt sätt. Den här insikten får mig att andas ut, slappna av i axlarna och känna ett lugn. Så nu vet jag vad jag ska läsa mer om :)

 Tack för allt!

 

 

 

 

 

 

 

Kalender | Aktuellt

v mån tis ons tor fre lör sön
september 2020
36 31 1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30 1 2 3 4

Ejagåden, Mening i Vision, Dalsebo, Postnummer 577 93 Stad Vena
Mobil 070-593 98 98