Aktuellt

 

Brevet som jag skickat ut till mina kunder! 

Efter en tid av reflektion och påfyllning skriver jag ett brev från Ejagården Jag kan berätta att jag numera bor på Ejagården tillsammans med min man Lennart. Har fortfarande ett brinnande intresse för livsfrågor, självutveckling, meningen och utforskande av närvarons kraft som namnet på mitt företag anger MENING I VISION. Arbetar mot företag och privata kunder.

Livet innehåller alltid förändringar med Corona krisen lever vi nu i en ovisshet som ingen idag har något svar på hur den kommer att fortgå eller påverka vår framtid. Det är hög tid att vakna upp, vår värld behöver väckas från bristande upplevelse av sammanhang och mening.

Tiden med Corona har stärkt min uppfattning kring behovet att prata mera om de existentiella och andliga frågorna. Frågor som är större än oss själva, att vara del av något som ger mening och trygghet. Vi behöver mogna som ledare och ta hand om oss själva med ödmjukhet och medkänsla.

I vårt land är naturen för många en viktig del som ger kraft och förundran till något större.                                                 Ordet Själfullhet som Philip Bäckmo beskriver så vackert i sin bok: "Själen är ett verb".

Att vara närvarande i vår livstid är inte alltid enkelt speciellt när vi drabbas av svårigheter med oro självkritik rädslan att inte vara tillräcklig. När förändring sker utan att vi själva bestämt det känner vi oss ofta drabbade - och går lätt till anklagelse mot oss själva och andra.

Svårigheter / Krisreaktioner / Livskriser kan bli en vändpunkt till något nytt - Lära känna sig själv -Välja nytt - Ta hand om sig själv - Känna närvarons kraft. Jag har under mina år som psykosyntesterapeut KBT och andra terapi former haft den stora glädjen att följa mina klienter på den resan. 

 

 

 

 

 

Våra ungdomar som ofta utsätter sig för självkritiska tankar och pressar sig hårt behöver få en bättre kunskap, förståelse och verktyg att ta hand om sig själva.  

 

 

 

  

 

Två artiklar om depressionsförebyggande behandling och medkänsla i grupp MBCT där både klienter och läkare intervjuas.

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/mindfulness-blir-allt-mer-accepterat-om5371884.aspx

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/en-morgon-ville-jag-inte-vakna-mer-om5371862.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender | Aktuellt

v mån tis ons tor fre lör sön
december 2020
49 30 1 2 3 4 5 6
50 7 8 9 10 11 12 13
51 14 15 16 17 18 19 20
52 21 22 23 24 25 26 27
53 28 29 30 31 1 2 3

Ejagåden, Mening i Vision, Dalsebo, Postnummer 577 93 Stad Vena
Mobil 070-593 98 98